Buro PO

Professionalisering & Onderwijs

Aanbod

Kombas training

De Kombastraining is een preventieve training waarbij kinderen in de bovenbouw van de basisschool hun eigen koers leren varen.

Kombas staat voor KOMPAS en BASIS. Kinderen leren hun kompas te gebruiken, zelf de regie te nemen. Zo leren ze om te gaan met hun grote en kleine verlieservaringen.

Deze interactieve training bestaat uit 6 bijeenkomsten van ongeveer 1 a 1,5 uur, een leerkrachtenbijeenkomst en een ouderbijeenkomst.

De Kombastraining is ontwikkeld door Gertie Mooren (rouw- en verliesdeskundige) en Saskia Zoutewelle (jeugdwelzijnswerker en stresscoach). Buro PO is gecertificeerd en verzorgt deze training standaard met twee trainers.

TRAINING OP SCHOOL

De training is in te zetten voor groepen in de basisschool. Graag informeren wij u daarover in persoonlijk contact.

TRAINING BUITEN SCHOOL

Ook verzorgen we trainingen op basis van losse inschrijvingen. Aan deze training kunnen ongeveer 10 kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar deelnemen.

Locatie: obs Darwin / Lavendel 1 / 5061 WB Oisterwijk

Meer informatie over Kombas:

TRAINING buiten school bij 

voldoende aanmeldingen

Informatie:

Informatie is te verkrijgen via

Esther: 06 40319866

Mariëlle 06 22528251

Bijeenkomsten voor de kinderen:

6 Bijeenkomsten, data nader te bepalen.

Locatie

Het is mogelijk om de training op locatie van voorkeur deelnemers te laten plaatsvinden.

.

De kosten voor de training van 6 bijeenkomsten zijn € 150,- per kind.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

Aanbod op maat

Met onze ervaring in het onderwijs en daarbuiten, aangevuld met de studies die wij in de loop der jaren hebben gevolgd hebben we een hoop te bieden!

Onderwerpen waarover we graag een studiemoment verzorgen of een lezing komen geven:

- Omgaan met verlieservaringen op je school

- Gespreksvoering met kinderen

- Het vergroten van ouderbetrokkenheid binnen de school

- Werken met kinderen aan eigenaarschap

- Werken met data in de groep

- Pedagogische tact

Naast deze onderwerpen zijn er nog tal van mogelijkheden om samen een aanbod op maat te ontwikkelen dat aansluit bij de vragen van uw organisatie of school.

PROJECT MIJN MASKER AF

Als professionals in het onderwijs maken wij ons hard voor normalisering van omgaan met verlies en rouw in het onderwijs. Wij steunen hiervoor het project door jongeren voor jongeren 'Mijn masker af' (zie www.mijnmaskeraf.com ) en willen dit project dat in Limburg al succesvol draait onder begeleiding van Gertie Mooren ook een podium geven in Brabant.

'Mijn masker af' is ook te volgen op Facebook.(zie https://www.facebook.com/Ikzetmijnmaskeraf )

Op 7 februari 2018 was een eerste bijeenkomst voor professionals vanuit het Voortgezet Onderwijs binnen het samenwerkingsverband PortVolio. Deze bijeenkomst bij Bank 15 werd bezocht door meer dan 35 bezoekers. Crematorium Tilburg, PortVolio en Bank 15 hebben dit mogelijk gemaakt. De interesse was groot. Wordt vervolgd dus.

Activiteiten voor jongeren 

Tilburg en omgeving

BuroPO is een samenwerking gestart met Tessy en Bente, twee ervaringsdeskundige jongeren, om in Tilburg activiteiten te gaan organiseren voor jongeren van 10-16 jaar met een verlieservaring en hun naast betrokkenen. Dit onder de naam DoorStaan&StilGaan. Voor meer informatie hierover kan telefonisch contact met ons worden opgenomen of via het contactformulier op deze website.

NEXT        PIZZA        NEXT        3NOV        NEXT

Ben jij (of ken je) iemand die tussen de 10-14 jaar is en die een ouder/broer/zus/vriend(in) of een andere dierbare verloren heeft?

Wil je wel eens wat anders doen dan daarover praten, maar wel mensen ontmoeten die een zelfde soort ervaring hebben meegemaakt?

Kom dan pizza’s bakken (en eten) @Bank15. 

zondag 3 november 2019

14.00 uur tot 16.00 uur

Bank 15, Spoorlaan 350 Tilburg

Klink dit als iets voor jou? Meld je dan vóór 21 oktober aan via [email protected]. Stuur hiervoor een mailtje met je naam, leeftijd en met hoeveel personen je wilt komen. Bij minimaal vijf aanmeldingen gaat het door, dus hopelijk tot dan!

P.S. Ook als je er juist wél over wil praten ben je natuurlijk helemaal welkom ;)

#kosteloos #niksmoetallesmag 

#pizzapizzapizza